U realizaciji “Ekološki centar – Vrata Zrinske Gore” vrijedan 8,3 milijuna kn

Projektni prijedlog Grada Petrinje „Ekološki centar – Vrata Zrinske Gore“, vrijedan 8 milijuna i 350 tisuća kuna, uspješno je prošao 1. fazu, te se upućuje u 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava, potvrđeno je od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Kako je kazao gradonačelnik grada Petrinje Darinko Dumbović, projekt je Grad Petrinja prijavio na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, te će kao takav preuzeti i provedbu aktivnosti.

“Podsjećamo kako je već ranije Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada Petrinje najavio, ovim projektom će se obnoviti zgrada DIC-a te kompletan prostor oko DIC-a.

Realizacijom ovog projekta zaokružuje se niz projekata između kojih su i šumski putevi, projekt Put kestena, Planinarski dom, Centar za šljivu i kesten, DIC odnosno Ekološki centar-vrata Zrinske gore. Tim projektima i nekoliko drugih projekata, kako je rekao pročelnik Marić, napravljen je „vijenac“ projekata oko Hrastovačke i Zrinske gore i na taj način zaokružili priču da je posebna vrijednost grada Petrinje petrinjsko gorje i petrinjsko vinogorje”.