U rad pušten portal Apsyrtides.info

U rad je pušten portal Apsyrtides.info, neovisni medij za cresko-lošinjski arhipelag Hrvatski medijski prostor bogatiji je za regionalni portal Apsyrtides.info, neovisni medij za cresko-lošinjsko otočje.

Naime, za one kojima je nepoznat ovaj izraz, Apsyrtides je naziv za Cres i Lošinj dok su svojevremeno činili jednu cjelinu. Naziv je dobio prema legendi Apsyrtu, grčkom junaku iz staroga vijeka i jednom od protagonista mitološke priče o Argonautima. Osnivač i glavni urednik e-publikacije Apsyrtides.info je aktualni suradnik našeg portala, novinar i kolumnist Vedran Morin, rodom iz Maloga Lošinja i redovni član Hrvatskoga novinarskog društva, kojemu će ovo biti prvi ozbiljniji doticaj s lokalnim temama.

Do sada je Morin bio baziran na nacionalnoj razini, a njegovi tekstovi objavljivani su na više od 20 portala. Možda najveći uspjeh, nazovimo to tako, bila je ponuda da uređuje jedan poznati hrvatski portal iz top 10, ali Morin je ostao vjeran svome kraju. Poznavajući ga kao osobu čiji tekstovi znaju biti prilično oštri, sigurno će i na lokalnoj razini brzo uzburkati političku scenu, jednako kao što je znalo biti na razini Vlade i Sabora.

Portal Apsyrtides.info, kako se navodi u Impressumu, pristupa prema svakome, a valja spomenuti kako se poseban naglasak stavlja na odmak od cenzure. Obogaćen lokalnim temama, Apsyrtides će svojim radom značajno obogatiti domaći medijski javni prostor. Kolegi želimo uspješan rad i mirnu ruku. www.apsyrtides.info

Nacionalno/D.Prša