U Puli mimohodom sjećanja odana počast žrtvama Grada heroja

Foto: Hina

Tradicionalnim mimohodom građana i minutom šutnje u Vukovarskoj ulici u Puli je u subotu navečer obilježena 26. godišnjica stradanja Vukovara, Dan sjećanja na žrtve Grada heroja.

U spomen na ubijene, nestale i zatočene hrvatske branitelje i civile u agresiji vojske JNA i srpskih paravojnih postrojba u studenom 1991. godine na Vukovar i Škabrnju građani su zapalili svijeće.

Uz nekoliko stotina građana i predstavnika braniteljskih udruga, svijeće su u ime Grada Pule položili i gradonačelnik Boris Miletić i zamjenik župana Fabrizio Radin.
Kako je tom prigodom istaknuto, Vukovar se u modernoj povijesti smatra narodnim simbolom otpora politici radikalnog nacionalizma i međunacionalne mržnje, stoga njegova žrtva ne smije biti zaboravljena.

Činom paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici, ali i na prozorima zgrada i obiteljskih kuća diljem Pule i Hrvatske odala se počast njegovim palim herojima i svim poginulim braniteljima koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za neovisnu i demokratsku Hrvatsku. (Hina)