U Puli i okolici pada slab snijeg, stvoren tanji snježni pokrivač

U cijeloj Istri pada slab snijeg pa čak i uz obalu, gdje je primjerice u Puli i okolici, došlo do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača.

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, oborine će jačeg intenziteta biti u drugom dijelu dana. Poslijepodne je u unutrašnjosti Istarske županije izgledno stvaranje snježnog pokrivača višeg od 5 cm, dok će uz obalu snijeg postupno okrenuti na susnježicu i kišu.
Na rizik ledene kiše upozoravaju iz Bina-Istre, čije su zimske ekipe na istarskom ipsilonu tijekom noći preventivno posipavale cijelu dionicu radi što bolje pripreme ceste.

“Tijekom dana bit će mobilizirana cijela naša zimska služba, imat ćemo angažirano 12 kamiona ralica za čišćenje snijega i posipavanje dionica. Na taj način, bit će kontinuirano osigurana pokrivenost od jednog kamiona za svakih 13 kilometara  Istarskog ipsilona. Maksimalno ćemo biti prisutni, a na Istarskom ipsilonu će se moći prometovati isključivo uz obaveznu zimsku opremu što će, prema najavama, policija posebno kontrolirati”, rekao je direktor Bina-Istre Christian Santaleza.

Vozačima je poručio da s obzirom na očekivane poteškoće u prometu, odgode svoje putovanje ili ne kreču na put bez zimske opreme na vozilu.

Policijska uprava istarska nije zabilježila većih poteškoća u prometu, ali poziva vozače na pojačani oprez.