U Poreču o budućnosti Unije – Mesić: Surađivati s Rusijom

FB

U Poreču je u organizaciji europarlamentarca Ivana Jakovčića i Saveza europskih liberala i demokarta održan skup o budućnosti Europske unije. Skupu su, među ostalima prisustvovali i dvojica bivših predsjednika – Stjepan Mesić i Ivo Josipović te bivša premijerka Jadranka Kosor.

Gospođu Kosor sam pozvao zato što imamo stalni, gotovo svakodnevni kontakt na twiteru, pa se čitamo, ali pozvao sam je zato što je ona iznimno zaslužna što je Hrvatska članica Europske unije, rekao je Jakovčić.

Ponašamo se kao da nismo dio Europske unije, čulo se na skupu. Kao i to da moramo izraditi strategiju kako bi znali zaštititi naše interese.

Bivši predsjednik Josipović upozorio je na retrogradne ideologije, nacionalizam i terorizam dok je bivši predsjednik Mesić govorio o nužnoj suradnji i s državama izvan Unije, poput Rusije.

Smatram da treba s Rusijom surađivati jer Rusija je i dalje najveća zemlja na kugli zemaljskoj, Rusija ima takve resurse, smatram da bi svijet teško prosperirao da nema Rusije, rekao je Mesić.