U pomorsko-putnički terminal u Veloj Luci i lukobran Puntin uložit će se 100,5 mln kn

Izvor: edubrovnik.org

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ukupno 100,5 milijuna kuna financirat će izgradnju pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci i obnovu lukobrana Puntin u Korčuli, izjavio je u četvrtak na konferenciji za medije u Dubrovniku dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Projekt u Veloj Luci vrijedan je 90 milijuna kuna, dok je vrijednost projekta u Korčuli 10,5 milijuna kuna.

„Ukupna vrijednost svih osam projekata koje smo prijavili na Ministarstvo je više od 500 milijuna kuna. Pritom su nam iznimno važni europski fondovi. Teško je i zamisliti da bismo projekte ostvarili tako brzo, jer je riječ o velikim iznosima financiranja. Nastavit ćemo koristiti tu mogućnost. U tome smo među najuspješnijima u Hrvatskoj i to želimo i ostati. EU fondovi često su jedini način financiranja projekata za razvoj i kvalitetan život građana“, rekao je Dobroslavić.

Podsjetio je da je prethodno odobreno financiranje 24 milijuna kuna vrijedne rekonstrukcije obale u Donjem Čelu na otoku Koločepu, a već su dovršeni projekti obnove lukobrana u Orebiću, u vrijednosti od 3 milijuna kuna i Prigradici, 7,5 milijuna kuna te dogradnje luke u Dominču, 11 milijuna kuna.

“Svi će ti projekti pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti otoka, ali nam predstoje i drugi projekti koji su još važniji i skuplji”, zaključio je dubrovačko-neretvanski župan.

Potpis ugovora sa Središnjom agencijom za financiranje i upravljanje uslijedit će u ponedjeljak 29. srpnja.