U petak sjednica Vlade u Šibeniku

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će u petak u Šibeniku biti održana sjednica Vlade na kojoj će sudjelovati svi župani te predstavnici zajednica gradova i općina, a posvećenu gospodarstvu, poljoprivredi, regionalnom razvoju.

“Nastavljamo partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave. Glavne teme bit će gospodarstvo, poljoprivreda, regionalni razvoj, osvrt na zakone koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju”, rekao je premijer na kraju sjednice Vlade najavljujući sjednicu u Šibeniku u 12 sati.

Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila izmjene i dopune zakona o strukovnom obrazovanju kojima se, kako je istaknula ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, omogućava reforma strukovnog obrazovanja uz potporu koju imamo, kako je rekla, od gotovo milijardu kuna, što kroz novac iz eu fondova što iz proračuna.

Naglašava da je 71 posto svih srednjoškolaca u strukovnom obrazovanja, a ono je desetljećima bilo zapušteno.

Izmjenama se predviđa uspostava regionalnih Centara kompetentnosti za strukovno obrazovanje povezanih s tržištem rada, svojevrsne “hubove” koji će biti vezu između sustava obrazovanja i svijeta rada.