U petak se raspisuju unutarstranački izbori u HDZ-u

Foto HINA/ Dario GRZELJ

Unutarstranački izbori u HDZ-u raspisuju se u petak, doznaje portal Dnevno! Time je ujedno dan i odgovor na pitanje svim znatiželjnicima, koji su s tim pitanjem suočavali šefa stranke Andreja Plenkovića, za kojega se tvrdilo da namjerava izbjeći i prolongirati ovaj proces te ga odgoditi i održati nakon parlamentarnih izbora.

Sukladno Statutu, nakon raspisivanja izbora, na redu je izborni proces u stranačkim lokalnim ograncima, koji bi se trebao početi odvijati od veljače, a nakon toga vrlo je izvjesno da bi se festival demokracije unutar vladajuće stranke trebao održati koncem travnja ili pak početkom svibnja.

Na sastanku koji je u HDZ-u održan oko 15 sati, prelomili su da se na unutarstranačke izbore definitivno ide u skladu sa statutarnim rokovima i dok jedni drže da tu odluku treba najaviti već u petak, izvori bliski Plenkoviću skloniji su ideji da se početak procesa najavi u ponedjeljak, odnosno nakon vikenda tijekom kojega bi se u subotu trebao održati HDZ-ov skup u Splitu, a na kojem će uz šefa stranke nazočiti i njegovi glavni oponenti Miro Kovač i Davor Ivo Stier.

Prolongiranjem objave izbora, nastojat će se šefa Plenkovića tijekom subotnjeg skupa barem nakratko zaštititi od potencijalnih neugodnosti, prenosi Dnevno.hr