U Osijeku se saniraju štete od olujnog vjetra

Zbog olujnog vjetra koji puše od jutra, osječki su vatrogasci u subotu prijepodne intervenirali 15-ak puta, nastale štete otklanjaju djelatnici komunalne tvrtke Unikom, a zbog nevremena otkazan je sajam antikviteta.

Za danas planirani sajam antikviteta je otkazan, a u tijeku su pripreme za uklanjanje štandova sa glavne osječke tržnice, izjavila je direktorica osječke “Tržnice” Ivana Davidović.
Zbog jakog vjetra, na tržnici je pukao dio nadstrešnice, ali prema dosadašnjim informacijama nema ozlijeđenih.

Na novinarski upit zašto su odlučili organizirati sajam unatoč upozorenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda o dolasku nevremena, Davidović kaže kako su pratili prognoze, ali da nitko nije mogao predvidjeti ovakve orkanske udare vjetra.

U osječkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi izvijestili su kako su prijepodne imali 15-tak intervencija, najviše uklanjanja srušenih stabala, grana i dijelova limenih krovova.

Na terenu su i djelatnici nekoliko radnih jedinica Unikoma, koji čine sve da se osigura prohodnost ulica, uklone otpale grana te očiste nogostupi i ulice.

Jak vjetar najavljen je tijekom cijelog dana, pa ćemo u pripravnosti biti cijeli vikend, istaknuo je direktor Unikoma Igor Pandžić.