U Osijeku i okolici raste broj oboljelih, Beroš hitno odlazi tamo na teren

AppleMark

U Osječko-baranjskoj županiji je trenutno 26 osoba pozitivno na koronavirus. Dvoje pacijenata je u teškom stanju i priključeni su na respirator, objavljeno je na konferenciji za novinare Stožera OBŽ.

Voditelj osječkog HZJZ-a je rekao da je situacija još uvijek pod kontrolom, te da su uspjeli ograničiti širenje virusa u bolničkom sustavu. U utorak su zaprimili dvoje starijih ljudi koji su imali simptome, ali su prvi testovi bili negativni, no drugi je test bio pozitivan. Ostali bolesnici relativno su dobro, a dio njih planiraju otpustiti kući.

“Zna se da i druge bolnice imaju proboja, Zagreb, Karlovac, ali smo se nadali da će se to što kasnije dogoditi. Zaraženih liječnika za sada nema, ali ima ih u samoizolaciji”, kazao je dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, prenosi N1.

Policija je u posljednja 24 sata u toj županiji zabilježila šest slučajeva kršenja mjera samoizolacije. U samoizolaciji se nalazi 991 osoba.

Goran Ivanović, načelnik županijskog stožera CZ-a, posebno je upozorio ugostitelje. “Nemojte raditi to što radite. Znamo da otvarate zadnja vrata, da primate goste. S tim sebi stvarate ogroman problem. Nemojte dovesti u pitanje svoju djelatnost nakon što ovo sve prođe. Počnite se ponašati odgovorno”, rekao je Ivanović.

Dodatno upozorenje poslano je građanima. “Postavili smo 200 kreveta za oboljele od koronavirusa, u pripremi je još nekoliko stotina. O vama ovisi hoće li oni biti prazni ili puni”, upozorili su iz Stožera.

Nacionalno/N1.