U Opatiji se održava 63. Seminar biljne zaštite

Opatija je ovih dana ugostila 63. Seminar biljne zaštite – tradicionalni znanstveno-stručni skup na kojem se prezentiraju aktualnosti i dostignuća, ali i pronalaze kvalitetna rješenja u funkciji razvoja hrvatske poljoprivrede, stabilnih prinosa i zdravstveno ispravne hrane na zadovoljstvo potrošača.

Organizatori seminara su Hrvatsko društvo biljne zaštite i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a suorganizatori Udruga CROCPA i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. 

U ime potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede 63. Seminar biljne zaštite je otvorio državni tajnik Tugomir Majdak.

Državni tajnik Majdak u svom govoru istaknuo je nacionalni i regionalni značaj seminara te istaknuo aktivnosti resornog ministarstva na izradi i izmjenama zakonskog okvira u području biljnog zdravstva. Podsjetio je također kako je UN 2020. godinu proglasio Godinom biljnog zdravstva, a RH će tijekom predsjedanja EU u prvoj polovici 2020. dati svoj doprinos ovoj i drugim poljoprivrednim temama kroz značajan angažman fitomedicinske i ukupne agronomske struke.

U ime Organizacijskog odbora 63. Seminara biljne zaštite sudionike je uvodno pozdravila prof. dr. sc. Jasminka Igrc Barčić.