U NP Plitvička jezera drastično snizili cijene ulaznica, nema zapošljavanja sezonaca

Izvor: Nacionalno/D.Prša

NP Krka i Plitvička jezera, naša dva najveća hrvatska nacionalna parka, u posljednja dva mjeseca izgledaju kao iz bajke, ali bez ljudi. Gubici su golemi, jer zbog pandemije su 45 dana staze zjapile prazne. Od danas ponovno se može gaziti njima. Po akcijskim cijenama, uz epidemiološke mjere, najavljeno je u prilogu Dnevnika Nove TV.

Među ostalim, obvezan je razmak među posjetiteljima. Potrebno je pridržavati se razmaka i u brodovima i autobusima, kao i dezinficirati prostorije u koje ulaze gosti. No, bez stranih turista teško da će turistička krvna slika parkova ove godine biti dobra. U strukturi posjetitelja NP Krka strani državljani čine 86 posto. Kao ozebli sunce čekaju posjetitelje.

Obližnja Plitvička jezera na godinu posjeti gotovo dva milijuna ljudi. I oni otvaraju svoja vrata. Ravnatelj NP Plitvička jezera, Tomislav Kovačević, najavljuje niže cijene ulaznica.

Tomislav Kovačević/Ravnatelj NP Plitvička jezera/Izvor:Facebook

‘Nakon gotovo dvomjesečne stranke, otvaramo vrata. Krećemo sa dvotjednom kampanjom ‘Proljeće na Plitvičkim jezerima’. Cijena je 50 kuna za odrasle, 30 za studente i 25 kuna za djecu od 7 do 18 godina. Mlađi od 7 godina imaju besplatan upad’, pojasnio je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Dragi naši,Nacionalni park Plitvička jezera otvara svoja vrata za vas 11.05.2020. ❤️Proljeće je unijelo čaroliju na jezera i doživljaj gledanja stapanja zelenila šuma s plavetnilom jezera uz cvrkut ptica je zaista poseban. Kako biste uživali u svoj toj čaroliji, napravili smo nekoliko preporuka koje će vam pomoći da se pripremite za svoj posjet u ovim uvjetima kakvi su trenutno na snazi.Niže su naše preporuke, a detaljnije o svemu možete pronaći na linku: https://np-plitvicka-jezera.hr/otvaranje11052020/ Ukoliko niste sigurni koji program posjete odabrati, javite nam se, pomoći ćemo vam s odabirom najoptimalnijeg za vas. ❤️

Objavljuje Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park u Četvrtak, 7. svibnja 2020.

Objasnio je i da NP ove godine neće zapošljavati sezonske radnike.

“S obzirom da imamo stalnih 700 djelatnika, ove godine zbog ovakve situacije, sezonce nažalost nećemo uzimati. Sezonu ćemo izgurati sa stalnim zaposlenicima”, rekao je.

S gotovo dva milijuna posjetitelja koliko ih godišnje posjeti, ove godine ne mogu računati.

“Ove godine ne možemo dostići dva milijuna. Prošle godine smo imali i posebnu regulaciju posjeta s online ulaznicama. Vidjet ćemo kako ćemo otvoriti granice. Kroz mjesec i pol ćemo možda moći nešto prognozirati. U sadašnjoj situaciji, mi se nadamo da će biti posjetitelja i iz zapadne Europe”, zaključio je Kovačić.

Nacionalno/N1.