U novoizgrađenom Domu HDZ- a u Karlovcu proslavljena 30. obljetnica utemeljenja

U novoizgrađenom Domu HDZ- a u Karlovcu proslavljena 30. obljetnica utemeljenja

U povodu 30. godišnjice utemeljenja HDZ-a u Karlovačkoj županiji  u novoizgrađenom Domu HDZ-a, u središtu Karlovca, u srijedu navečer održana je proslava na kojoj je predsjednik stranke Andrej Plenković čestitao članstvu na obljetnici kao i na izgradnji i useljenju u novu zgradu. 

Za Andreja Plenkovića izgradnja Doma HDZ-a golemi je iskorak za HDZ Karlovačke županije te vjeruje kako će to biti dodatni motiv za mnoge da se pridruže stranci.

Govoreći o skorim parlamentarnim izborima, Plenković je ponovio istaknuo da je Vlada pod vodstvom HDZ-a postigla značajne rezultate, “od rasta plaća i mirovina, ispravljanja nepravdi prema hrvatskim braniteljima, jačanja vojske i policije, do bitnog smanjenja nezaposlenosti”, pri čemu je, kako je dodao, za mjere zapošljavanja potrošeno 7,6 milijardi kuna.

Uz ocjenu da kao najjača i najodgovornija stranka „HDZ upravlja Hrvatskom na dobrobit cijeloga naroda“ ,Plenković je rekao da se iz postignutih  rezultata vidi sposobnost upravljanja državom na svim razinama.

„Nakon četiri godine upravljanja državom svojem članstvu i hrvatskom narodu možemo pokazati što su bila obećanja, što su postignuća, ali i plan za novo četverogodišnje razdoblje, da bi temeljem toga na parlamentarnim izborima dobili povjerenje većine hrvatskoga naroda“, rekao je Plenković.

Govorio je i o unutarstranačkim izborima koji će se provesti po novom Statutu HDZ-a . „Niti jedna druga stranka ne bira izravno čak šest ljudi svojeg vodstva, izravno, neposredno, nema posredne demokracije, nema delegiranja, nema skupština kao filtera gdje se odlučuje tko će ići dalje“, rekao je predsjednik HDZ-a.

Pozvao je okupljeno članstvo da razmisle kod odabira jer, kako je rekao,  „izborom vodstva biraju i smjer koji mora imati stranka da bi odgovorno upravljala izazovima Hrvatske“.  Danas je važno osigurati nastavak gospodarskog rasta, uspješnost demografske politike, hvatanje koraka s četvrtom industrijskom revolucijom, kako iskoristiti zeleni plan, postići bolje obrazovanje za tržište rada 21. stoljeća, naglasio je Plenković.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i župan Damir Jelić pohvalio je utemeljiteljicu Hrvojku Božić, autoricu večeras prikazanog dokumentarnog filma o stvaranju prvih ogranaka HDZ-a na području današnje Karlovačke županije.  

Tomo Medved  je za novu zgradu HDZ-a nazvanu Domom HDZ-a rekao da je jedinstven primjer, „prvi dom HDZ-a izgrađen u Republici Hrvatskoj“, pohvalio je rad utemeljitelja stranke, Mladeži i Zajednice žena HDZ-a, te stranku u cjelini i izrazio uvjerenje da će „HDZ u Karlovačkoj županiji i ubuduće biti nositelj političkog života tog dijela Hrvatske“.

Predsjednica Zajednice žena HDZ „Katarina Zrinski“ Nada Murganić ocijenila je da je izgradnja nove zgrade povijesni trenutak koji će puno značiti za razvoj HDZ-a, suvremene političke stranke s tridesetogodišnjim temeljima.

Na proslavi obljetnice bili su i ministri Oleg Butković, Josip Aladrović i Tomislav Ćorić, a u ime vodstva stranke Ante Sanader, Branko Bačić, Vladimir Šeks i saborska zatupnica Marija Jelkovac.