U Njemačkoj opet spolno nasilje povezano s izbjeglicama

U gradiću Schorndorfu pored Stuttgarta došlo je tijekom vikenda do masovnog nasilja i spolnog napastovanja žena u čemu su glavnu ulogu imali mladi izbjeglice, objavila je policija.

Na rubu manifestacije “Schorndorfski tjedan” dogodila su se najmanje dva slučaja seksualnog napastovanja.

Policija vodi istragu protiv 20-godišnjeg Iračanina i trojice Afganistanaca u dobi od 18 do 20 godina, osumnjičenih za napastovanje 17-godišnjakinje, rekao je načelnik policijske uprave Aalen Roland Eisele.

I u obližnjem Boeblingenu je tijekom vikenda došlo do sukoba s grupom alkoholiziranih mladih Afganistana koji su seksualno napastovali “više mladih djevojaka.

Svi osumnjičeni su nakon ispitivanja pušteni na slobodu. Vlasti pozivaju i druge moguće žrtve da se jave policiji.

U policiji kažu da se oko 1000 mlađih migranata okupilo u noći sa subote na nedjelju u parku u Schorndorfu i počelo napadati policajce bocama i drugim predmetima. Nakon toga su u skupinama od 30 do 50 mladića agresivno i pod utjecajem alkohola prolazili kroz mjesto, neki naoružani noževima.

Policija je priznala da je podcijenila situaciju i preuzela kontrolu tek nakon dolaska pojačanja iz okolnih mjesta. Nismo računali s tolikom količinom agresije, reko je Eisele koji je ponašanje migranata nazvao “zastrašujućim”.

Incidenti su podsjetili na doček Nove 2016. godine u Koelnu kada su migranti masovno pokrali sudionike proslave i seksualno napastovali više od 20 žena.