U Malom Lošinju potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju luke Mrtvaška

Ugovor su u Palači Fritzi potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj, Filip Balija. Potpisivanju su također nazočili ministar turizma Gari Cappelli, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić i gradonačelnica Maloga Lošinja, Ana Kučić.

Županijska lučka uprava Mali Lošinj tako planira izgraditi dvije trajektne rampe i nove prometno-operativne površine, lukobran u dužini od 120 metara čime će se povećati ukupni kapacitet pomorskog prometa u luci, osigurati veća brzina pristanka i odlaska brodova prema kopnu i susjednim otocima, te gat za bolju zaštitu privezanih plovila.

Projektom dogradnje luke Mrtvaška stvorili bi se uvjeti za pomorsko povezivanje otoka Lošinja s otocima Rab, Pag te Dalmacijom, čime bi se rasteretila luka Mali Lošinj.

Ukupna vrijednost ovoga projekta iznosi 81,5 milijuna kuna, uz sufinanciranje iz Kohezijskog fonda u iznosu od 69 milijuna kuna, dok će ostatak od 12,2 milijuna kuna biti financiran iz državnog proračuna, piše apsyrtides.info