U kojoj je zemlji Ivica Todorić našao utočište

Izvor: N1

Policije svih 28 država EU-a imaju fotografiju Ivice Todorića, kojeg moraju uhititi radi izručenja Hrvatskoj. Uz ostala odredišta, nagađa se da je u Velikoj Britaniji.

Pod pretpostavkom da dragovoljno pristane na izručenje, u Hrvatskoj će biti u roku od 10 dana. Ako ne pristane, tada će u roku od tri tjedna od uhićenja britanski sudovi odlučiti o njegovu izručenju Hrvatskoj. Pritom postupak mora završiti za 60, a iznimno za 90 dana.

Ivica Todorić na svojem blogu tvrdi da je žrtva političkog progona i montiranog procesa. Njegovi su se odvjetnici žalili na istražni zatvor koji mu je odredio sudac istrage, ali prema pravnoj praksi – sud neće razmatrati žalbu dok Todorić ne bude u pritvoru.

U kojoj je zemlji Todorić našao utočište, kako to da policija to još nije otkrila i koje su hrvatske mogućnosti na osnovi europskog uhidbenog naloga, u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog govorili su profesor kaznenog prava Davor Derenčinović, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i kriminalist Željko Cvrtila.