U Kini i Južnoj Koreji smanjen broj novih slučajeva zaraze koronavirusom

Zagreb, 26.02.2020 - Zaštitna maska, kiruška maska, maska za zaštitu od prehlade, koronavirus, COVID-19. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Kineska nacionalna zdravstvena komisija izvijestila je u nedjelju da je 18. travnja zabilježeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najmanji broj od 17. ožujka i manje od 27 dan ranije.

 Od novih slučajeva, 9 je bilo uvezenih infekcija, najmanje od 13. ožujka, a 17 manje u odnosu na dan ranije. Preostalih 7 potvrđenih slučajeva prenijeli su se lokalno, u usporedbi s 10 prethodnog dana.

 Novih smrtnih slučajeva nije bilo.

 Ukupni broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u zemlji dosegao je 18. travnja 82.735, dok je ukupan broj umrlih od virusa iznosio 4.632, izvijestila je komisija.

U Južnoj Koreji najmanje novih slučajeva u dva mjeseca

 Južna Koreja je, pak, u nedjelju prijavila samo 8 novih slučajeva infekcije, što je prvi jednoznamenkasti broj novih slučajeva u posljednja dva mjeseca.

 Od novih slučajeva, 5 ih je uvezeno iz inozemstva, priopćili su iz Korejskih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

 Tako je broj slučajeva zaraze dosegnuo ukupno 10.661, dok broj smrtnih slučajeva iznosi 234.

 Južna Koreja je u velikoj mjeri uspjela dovesti pod kontrolu epidemiju, pa je posljednjih dana izvještavala o 20-ak slučajeva zaraze dnevno.

 Očekuje se da će Seoul u nedjelju objaviti hoće li produžiti svoju kampanju društvenog distanciranja koja je već jednom, 4. travnja, produžena.

 Prema podacima Reutersa, do subote je u svijetu zabilježeno ukupno 2,26 milijuna zaraženih koronavirusom, a umrlo je oko 154.600 ljudi.