“U ime obitelji” traži da se razmotri postoji li sukob interesa Miljenića i Marasa

Foto Hina/ Dario GRZELJ

Udruga “U ime obitelji” pozvala je u srijedu  Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da razmotri postojanje sukoba interesa saborskih zastupnika i bivših članova SDP-ove Vlade,  Orsata Miljenića i Gordana Marasa, u vezi s njihovim članstvom u istražnom povjerenstvu za Agrokor.

Udruga ocjenjuje nedopustivim da članovi povjerenstva budu ministri bivše SDP-ove Vlade ili ministri HDZ-ovih vlada koje su kroz zakone i konkretne politike ili druge odluke omogućili sustavno urušavanje hrvatskog gospodarstva i pogodovanje nekoj privatnoj kompaniji, u ovom slučaju Agrokoru.

Predsjednik povjerenstva Orsat Miljenić bivši je ministar pravosuđa u SDP-ovoj Vladi, a Gordan Maras bivši je ministar poduzetništva i obrta u istoj Vladi, za vrijeme čijih se mandata, kako navodi U ime obitelji, “dogodilo djelovanje Agrokora koje je uzrokovalo kolaps koncerna”.

Na temelju toga izrazili su bojazan da svojim članstvom u istražnom povjerenstvu Miljenić i Maras neće moći nepristrano i objektivno djelovati u zaštiti javnog interesa i ostvarivanju ciljeva povjerenstva zbog kojih je ono sastavljeno odlukom Hrvatskog sabora.

Hrvatski sabor u srijedu je osnovao devetoročlano istražno povjerenstvo za Agrokor, predsjednik mu je Orsat Miljenić, nekadašnji SDP-ov ministar pravosuđa, a tajnica HDZ-ova Marija Jelkovac.

Iz oporbenih redova u Povjerenstvu su i SDP-ov Gordan Maras, nekadašnji ministar poduzetništva, Mostov Nikola Grmoja, te Ivan Lovrinović (PH), iz saborske većine HDZ-ovi Milijan Brkić, Ante Babić i Josip Borić, te Stjepan Ćuraj (HNS).

H/N