U Hrvatskoj je završeno razdoblje dvostranačja, stasao je novi birački blok

Piše: Pero Kovačević

Miroslav Škoro je u prvom krugu predsjedničkih izbora ostvario izvrstan rezultat. Skoro pola milijuna hrvatskih građana je glasalo za Miroslava Škoru. Zahvaljujući ovom sjajnom rezultatu u Hrvatskoj je konačno završeno vrijeme dvostranačja. Konačno je iznjedren odnosno konačno smo dobili novi birački blok. Ništa više neće biti kao što je bilo.

Naravno da je stvaranje novog biračkog bloka uzrokovalo paniku u redovima vodstva HDZ-a ili SDP-a. Ne mogu se oni pomiriti sa činjenicom uspostave novog biračkog bloka u Hrvatskoj, biračkog bloka koji traži i ima namjeru provesti suštinske odnosno korjenite promjene u društvu i državi. Upravo zbog toga vodstva HDZ-a i SDP-a uz pomoć svojih „neovisnih“ analitičara i komentatora nastoje zanijekati uspostavu novog biračkog bloka jer je vrijeme „Sjaši Kurta da uzjaši Murta“, konačno iza nas.

Ovih dana smo čuli veći broj neboluza „neovisnih“ analitičara i komentatora počevši od toga da je riječ o protestnim glasovima, da tih glasova više nema. Naravno da tu odmah uskaču i „neovisne „ istraživačke agencije za koje su tih pola milijuna glasova, preko noći, isparili. Čine sve da opet pokušaju oblikovati javno mišljenje birača. Pokušali su to prvi put sa Hrvatskim suverenistima na izborima za Europski parlament, nisu uspjeli. Pokušali su to opet sa Miroslavom Škorom, i opet nisu uspijeli. Svjesni su „neovisni „ analitičari i stranačka vodstva HDZ-a i SDP-a da novi birački blok, koji je glasao za Miroslava Škoru ne čine nikakvi protestni birači da je riječ o pola milijuna birača koji su glasali za, glasali za Miroslava Škoru i provedbu suštinskih promjena u državi i društvu.

Novi birački blok nastao kao odgovor na zahtjev naroda koji želi zajedništvo svih onih koji vide Hrvatsku kao suverenu državu, svih onih koji hrabro i dosljedno štite i promiču hrvatski nacionalni identitet i temeljne vrijednosti hrvatskog naroda. Svih onih koji traže uspostavu neovisnog pravosuđa, uređen pravni sustav, uređeno gospodarstvo, funkcionalno uređena vojska, i opći (nacionalni) interes svih građana Hrvatske. Koji traže da Hrvatski sabor donosi zakone u interesu hrvatskog čovjeka, ne u korist interesnih skupina i raznoraznih lobija. To znači da će se ovršni zakon donijeti u interesu hrvatskih građana, a ne ovršne mafije, da će se zakoni iz područja poljoprivrede donositi u interesu hrvatskih poljoprivrednika,a ne u korist agromafije i raznih kapitalističkih korporacija. Koji traže da će prijedloge zakona raditi najstručniji ljudi u Hrvatskoj, a ne „Borg grupa“ ili lobisti interesnih skupina, da će institucije pravne države biti neovisne , stručne i profesionalne.

Jedan od najvažnijih ciljeva nam je stvoriti održivo gospodarstvo, to je jedini način da zadržimo mlade, pametne i školovane ljude, jer samo su oni budućnost našeg naroda i hrvatske države. Zalagat ćemo se za donošenje odluka u čijem su fokusu dobrobit i interesi hrvatskog naroda i hrvatske države, a ne raznih elitističkih grupa koje rade za tobožnje „nadnacionalne“ interese. Cilj nam je ponovo osvijestiti važnost rada, razvijanje radne etike, rast potražnje i plaća unutar naših granica. Naši zastupnici neće ići u Bruxellles po svoje mišljenje, već će postupati u interesu hrvatskih građana i hrvatskih gospodarskih interesa. Jandrokoviću , naši temeljni ciljevi su: -uspostava pravne države i načela vladavine prava, ustrojavanje neovisnih, profesionalnih i učinkovitih institucija pravne države; -zaustavljanje iseljavanja hrvatske mladeži i izvrsnosti u inozemstvo; -donošenje zakona u Hrvatskom saboru koji će prije svega biti u interesu hrvatskih građana; -sankcioniranje pljačke i grabeži u priči zvanoj pretvorba i privatizacija na hrvatski način; -dokidanje dvostranačja; -obračun sa korupcijom i organiziranim kriminalom; – izbavljenje blokiranih i ovršnih iz dužničkog ropstva i od ovršne mafije; – proglašenjem Hrvatske ekološkim dobrom; -proglašenje gospodarskog pojasa i -niz drugih aktivnosti koje će učiniti hrvatski narod ponosnim, zaštiti dostojanstvo hrvatskih branitelja i njihovih obitelji,mladih,radnika i umirovljenika.

Eto, zbog toga taj novi birački bolk Plenkoviću, Jandrokoviću i njihovoj kliki na vlasti, te Milanoviću i „drugovima“ radikalno desna ekstremna snagom. Naravno da su pobrojani ciljevi ovog biračkog bloka na čelu sa Miroslavom Škorom za Jandrokovića, Plenkovića, Milanovića, Bernardića i sve političke elite koje su hrvatskom narodu i hrvatskim građanima ukrali zadnjih 18 godina prijetnja, opasnost te radikalno ekstremni i desne jer će donijeti korjenite promjene u društvu i vratit će Hrvatsku narodu, oni više neće biti gospodari Hrvatske.

Pa ako su ovi ciljevi i nakane radikalno desne i ekstremne, a narod ih želi onda smo mi stvarno za njih radikalni i ekstremni, pa neka smo.