U Gudovcu ovaj vikend 27. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Na sajamskom prostoru Gudovac pored Bjelovara, ovaj će vikend održati tradicionalni, 27. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, najveća gospodarska manifestacija u državi i jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u regiji.

 Od 6. do 8. rujna Gudovec će biti središte niza sajamskih manifestacija: Državne stočarske izložbe, sajamova opreme za hotrikulturu (HOROP), za grijanje i obnovljive izvore enegrije (Peti element) te sajma građevinske i komunalne opreme (GRO-KO).

 Bit će to i mjesto brojnih predavanja, ove godine Ministarstvo poljoprivrede održat će ga na temu Najava natječaja za provedbu Podmjere 4. 1. iz Programa ruralnog razvoja, Hrvatska komora inženjera šumarstva na teme GMO organizmi – istine i zablude, te Konverzija degradiranih šumskih sastojina i kultura.

 LAG Sjevrena Bilogora održat će pak radionicu „Pametna sela – hrabro u ruralnu sutrašnjicu, dok će Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i  Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije javnosti predstaviti aktualnosti iz pčelarstva.

 Za trajanja Sajma održat će se brojne izložbe stoke: konja, goveda holstein i simentalske pasmine, svinja, ovaca i koza, peradi i pčela.

 Sajam prati bogata ugostiteljska ponuda, kulturni i zabavni program, izložbe poput one u Gradskom muzeju Bjelovar gdje će se u okviru 15. bjelovarskog salona fotografije održati izložba „Šuma okom šumara“.

 Bjelovarski sajam svake godine okupi više stotina izlagača iz Hrvatske i drugih zemalja, a njegovim prostorima prođe više desetaka tisuća posjetitelja. Uz domaće, na njega dolaze i strani izlagači koji predstavljaju novitete u poljoprivrednoj proizvodnji, prate moderne trendove u poljoprivredi, ali i obrtništvu, turizmu i gospodarstvu.  

 Na Sajmu se svake godine može vidjeti najnovija poljoprivredna  mehanizacija i oprema, mjesto je sklapanja mnogih međunarodnih poslova, poslovnih suradnji i važnih gospodarskih ugovora.