U Gradačcu otvoren 45. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive”

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive”, na kojem sudjeluje 320 izlagača, otvoren je danas u Gradačcu.

“Sajam šljive” je tradicija koja traje 50 godina, a već 45 godina je specijalizirani sajam koji okuplja poljoprivrednike, obrtnike, prehrambenu i prateću industriju u poljoprivredi iz BiH i zemalja u okruženju.

U prisustvu mnogobrojnih uzvanika, izlagača i posjetitelja Sajma svečanim presjecanjem vrpce sajam su otvorili visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske Tugomir Majdak i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović. Kako je priopćeno iz Gradačačkog sajma, na oko 5.000 kvadratnih metara svoje proizvode prezentiraju brojni izlagači iz BiH i zemalja u okruženju.

Državni tajnik Tugomir Majdak istaknuo je kako je Hrvatska dugogodišnji strateški partner ovog sajma.

“Vrijedi istaknuti kako Hrvatska, prije svega kroz tvrtke kao što je Petrokemija d.d. Kutina, ali i ostale naše poduzetnike, od prvih godina sajma daje potporu te predstavlja kvalitetne hrvatske proizvode za poljoprivrednike i mještane ovog kraja. Ove godine Grad Zagreb je službeni partner Sajma te je organizirao dolazak 15-tak obrtnika i OPG-ova sa svojim proizvodima u Gradačac” kazao je.