U Gospiću potpisana 43 ugovora o zakupu 697 državnih hektara

Godinu i pol nakon raspisivanja natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, u Gospiću su u utorak potpisana 43 ugovora o zakupu 697 hektara zemljišta na rok od 25 godina s mogućnošću produljenja na isto razdoblje.

U ime države, 43 ugovora s poljoprivrednicima potpisao je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević koji je izrazio nezadovoljstvo birokracijom, odnosno procedurom koja je trajala „gotovo dvije godine, tim više što je Gospić svu svoju dokumentaciju pripremio na vrijeme i u rekordnom roku, prvi u Hrvatskoj“.

Naime, javni poziv za zakup zemljišta, gospićko Gradsko vijeće raspisalo je 12. prosinca 2019. godine i na njega su pristigle 84 ponude. Na javnom otvaranju ponuda, 23. siječnja 2020. i njihovom analizom, utvrđeno je da 46 ponuditelja ispunjavaju propisane kriterije.

Gospićko Gradsko vijeće donijelo je Odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup, Ličko-senjska županija dala je pozitivno mišljenje na nju, a Ministarstvo poljoprivrede suglasnost nakon čega su ugovori poslani u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu koje je dalo pozitivno mišljenje na 43 ugovora koji su danas potpisani, objavio je Grad Gospić.

(Hina)