U Glinskoj poljani odana je počast žrtvama Domovinskog rata Glinske Poljane, Slane i Vratečkog

Izvor: Radio Banovina

Kod spomenika masovne grobnice u Glinskoj poljani odana je počast žrtvama Domovinskog rata Glinske Poljane, Slane i Vratečkog gdje je tijekom okupacije ubijeno 17 mještana koji su ekshumirani nakon rata od 1997. do 2000.godine, podsjetila je Višnja Jerman, predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko.

Počast žrtvama ovoga kraja polaganjem vijenca i paljenjem svijeće, u ime petrinjske gradonačelnice Magdalene Komes, odala je gradska vijećnica Adrijana Nenadić , dok je u ime Sisačko-moslavačke županije počast žrtvama odao zamjenik župana Mihael Jurić koji je potom naglasio kako je prošlo 30 godina, ali rane ljudi koji su izgubili svoje bližnje i dalje su svježe.

-Mi iz sisačko-moslavačke županije i dalje ćemo davati podršku tim ljudima kroz obljetnice i manifestacije koje su obilježile hrvatsku povijest, dodao je Jurić poručujući da želi da se takve situacije više nikada ne ponove.

Zamjenik župana je pritom pozvao na mir, rad i stvaranje boljih uvjeta za budućnost i bolju sutrašnjicu.

Dodao je i kako moramo sjesti i zajedničkim snagama pronaći rješenje, a time i usmjeriti snage u njegovu realizaciju kako bi imali bolju budućnost.

Molitvu je kod spomen obilježja predvodio don Paško Glasnović, upravitelj župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Gore, gdje je kasnije služena i sveta misa.