U Europskom odboru regija obilježene tri velike hrvatske obljetnice

Hrvatska zajednica županija organizirala je u utorak u Europskom odboru regija u Bruxellesu izložbu fotografija pod nazivom “Volim svoju županiju” te prijem kojim su obilježene tri velike obljetnice.

Voditelj hrvatskog izaslanstva u Europskom odboru regija Nikola Dobroslavić rekao je da se ovim događajem obilježavaju tri velike obljetnice – 30 godina od formiranja hrvatskih županija, 20 godina od uspostave Hrvatske zajednice županija i deset godina članstva u Europskoj uniji.

Brojni uzvanici, među kojima i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, stalna predstavnica pri Europskoj uniji Irena Andrassy, hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu te predstavnici europskih regija, mogli su vidjeti 21 fotografiju s prepoznatljivim motivima iz svake od  21 hrvatske županije. Hrvatska zajednica županija već osam godina organizira natjecanje najboljih fotografija čiji su autori profesionalni i amaterski fotografi s ciljem promicanja posebnosti svake od županija.

“Fotografije koje vidite oko sebe predstavljaju svaku hrvatsku županiju i izuzetna mi je čast da one danas stoje ovdje u Europskom odboru regija”, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

Također je zahvalio Europskom odboru regija na prigodi da se “prikaže djelić naše male, ali predivne zemlje”.

Uzvanicima su se prigodnim govorima osim Dobroslavića i Marušića, obratili stalna predstavnica pri EU-u Irena Andrassy, zastupnici u Europskom parlamentu Valter Flego i Sunčana Glavak.