U elitnom baru na Hvaru potrošio na piće 87.669 kuna

Da ti pamet stane. Jednostavno za nepovjerovati je da čovjek može na jedan izlazak potrošiti 87.669 kuna.

Društvenim mrežama kruži fotografija računa iz čuvenog beach bara ‘Carpe diem’ u Hvaru gdje je jedan gost, očito ne sam, uživao u mnoštvu različitih pića, a potom vjerojatno mnogo manje uživao plaćajući račun. Iznos računa bio je 87.669 kuna, a kako se vidi s fotografije (takav račun mora se ovjekovječiti!) naručeno je i osam boca čuvenog francuskog šampanjca Dom perignon.

S obzirom na to da jedna boca tog pjenušca košta 7.500 kuna, gost je samo na Dom perignon potrošio 60.000 kuna.

Cijene diktira tržište, ali pitanje je ima li smisla situacija da se za litru (vrsnog) šampanjca mora izdvojiti daleko više od dvije prosječne hrvatske plaće, piše Dalmacija danas kojoj je, kako piše, gost dostavio fotografiju računa koji ga je šokirao. Uz sitnu ispravku konstatacije portala Dalmacija danas – niej riječ o boci od litre već od sedam i pol deci.

Netko drugi bi, gledajući taj račun, možda obrnuo situaciju i postavio sljedeće pitanje: Okej, 7500 kuna za bocu Dom perignona. Ali, zaboga, tko bi malu ‘žuju’ platio 39 kuna? No, to su već teme za druge rasprave.

Sve u svemu, kartica je dobrano ispeglana, a na računu posebno štipa za oči opaska da napojnica (tringled, bakšiš, manča…) nije uračunata. S obzirom na nepisano pravilo da se konobaru obično ostavi 10 posto od iznosa računa, zanimljivo bi bilo znati je li gost našao u novčaniku ili džepu oko osam tisuća kuna, prenosi Net.hr.