U čast 39-torici poginulih hrvatskih vitezova 1. Memorijalna utrka ” Vitezovi Dalja”

U Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj predsjednici udruga ” Nexe Team” Našice Tomislav Gall, ” Glasnici istine” VPŽ-a Pavo Tutenov i ” Heroji ne umiru” Sisačko-moslavačke županije Igor Vuković te opravdano odsutni predsjednik Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Miroslav Milovuković i predsjednik udruge ” Hrvatski dragovoljac” Ivica Lenard održali su sastanak s načelnikom Policijske uprave Ladislavom Beceom.

Sastanak je održan kako bi se predstavila i objedinila suradnja policije i maratonskih udruga tijekom održavanja memorijalnih, humanitarnih i sportskih utrka za 1. memorijalnu utrku ” Vitezovi Dalja” koja se treba održati 01. kolovoza 2018. godine.

Na sastanku dogovoreno je održavanje 1. Memorijalnog polumaratona „Vitezovi Dalja“ na relaciji Osijek-Dalj dana 01. kolovoza 2018. godine u čast 39-torici vitezova koji su tragično poginuli braneći Policijsku postaju Dalj.

Dalj, herojsko mjesto zbog ovog događaja prozvan je i ” Hrvatski Alamo” a 01.08.1991. godine u zgradi policijske postaje zvjerski je ubijeno dvadeset policajaca, petnaest pripadnika ZNG-a te četiri člana civilne zaštite.

Naredba je bila: „Zarobljavanja ne smije biti!“, a ono što je uslijedilo smatra se jednim od najtragičnijih dana u Domovinskom ratu.

Nacionalno/ Tomislav Gall