U Čakovcu ukradeno više od 700 živih svinja

A u Hrvatskoj ima i neobičnih krađa. Mesna industrija Vajda iz Čakovca je ostala bez više od sedamsto živih svinja. Kooperantu, EKO Farmi Ves životinje su isporučili u svibnju a nakon tri mjeseca plaćanja hrane i veterinara dočekao ih je – prazni svinjac.

Član Uprave Vajde Vilim Simon kaže kako je u svibnju ta tvrtka potpisala Ugovor s Igorom Vukovićem i Šteficom Vincek. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika i odojci su isporučeni. Tri je mjeseca Vajda isporučivala smjesu, plaćala veterinare svom kooperantu u Martinskoj Vesi. I kad su početkom kolovoza 723 svinje trebale biti vraćene – šok. S nikim nisu mogli stupiti u kontakt. Kad su došli na farmu – svinjac je bio prazan. Mještani su primijetili da se kamionima odovoze životinje. No, ništa im nije bilo sumnjivo.

Vajda je podnijela kaznenu prijavu, policija s kolegama iz Siska radi na slučaju. Svinje su označene, Vajda ima njihovu dokumentaciju. No sumnja se da je riječ o tzv. svinjskoj mafiji. Do Igora Vukovića iz EKO Farme Ves nismo uspjeli doći , no kako neslužbeno doznajemo on ima već debeli dosje – desetak kaznenih prijava i tjeralica.

Postavlja se pitanje – zašto je Vajda uopće svinje predala toj osobi? Ta će ih greška stajati više od 1,6 milijuna kuna.