U Belom Manastiru -23, snijeg ponegdje već počeo padati

Hrvatsku danas čeka umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom oborinom te i dalje vrlo hladno, osobito ujutro.

Snijeg će već od jutra padati na Jadranu i uz njega, a do večeri proširit će se i na ostatak zemlje. Očekuje se stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, osobito u gorju.
Uz pritjecanje sve toplijeg zraka snijeg će prelaziti u kišu koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom, već prijepodne u Dalmaciji, a prema kraju dana na sjevernom Jadranu te u gorju.
Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren jugoistočni. Uz obalu slaba do umjerena bura, a poslijepodne u Dalmaciji jugo, prema kraju dana u jačanju.
Najviša dnevna temperatura od -8 do -3, na Jadranu od 1 do 6, na jugu i do 10 °C.
Jutro je najhladnije bilo u Belom Manastiru gdje je u 7 sati bilo -23, dok je u Bednji u 6 sati zabilježeno čak -21,5 °C.
Hladno je bilo i u drugim gradovima u unutrašnjosti tako je u Krapini zabilježeno -15,7°C, na mjernoj postaji RC Osijek-Čepin -16,8°C, u Vinkovcima -13,2°C dok je na Zavižanu bilo -13.
Zbog velikih hladnoća izdan je crveni meteoalarm za regije Zagreb, Osijek i Karlovac, javlja N1.

‘Zaštitite sebe i pomognite osjetljivim ljudima. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama’, stoji u upozorenju.