U Babinoj Gredi manifestacija “Nema sela nad Babine Grede”

U Babinoj Gredi se od 8. do 10. lipnja održava manifestacija “Nema sela nad Babine Grede” u sklopu koje se održavaju tri tematske priredbe: Dani kulina i sira, Konji bijelci i Bećarfest. Namjera organizatora je kroz prezentaciju srijemskih i slavonskih autohtonih proizvoda, prvenstveno kulina, a i sira, potaknu domaći proizvođači i uzgajivači na organiziranu proizvodnju i preradu proizvoda s ciljem ruralnog razvoja i jačanja turističkih potencijala Slavonije i Baranje.

Danas su održani Dani kulina, sira i vina, a ukupno su izložena i ocjenjena 43 uzorka kulina iz 5 slavonskih županija te 35 uzoraka sira iz Vukovarsko-srijemske županije. Izložena su i vina ovog kraja.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, mr.sc. Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića otvorio je ovu jedinstvenu priredbu. Osim detalja poljoprivredne reforme koja se provodi s ciljem razvoja poljoprivrede i prioritetnog usmjerenja prema OPG-ima, najavio je nove mjere za razvoj stočarstva, mladih i malih OPG-ova. Otvarajući priredbu posebno je naglasio da čuvamo povijest, tradiciju, folklor i običaje naših baka i djedova, naših majki i očeva.