U Agrokoru završena prijava tražbina

Iz Agrokora su izvijestili da je završen proces prijave tražbina unutar postupka izvanredne uprave tijekom kojega je urudžbirano 8148 pošiljki, a trenutačno je digitalizirano 11.659 prijava tražbina, što čini otprilike 99 posto zaprimljenih prijava.

Zakonom predviđen rok za obradu i usklađivanje zaprimljenih tražbina vjerovnika povezanih i ovisnih društava je 60 dana, nakon čega slijedi objava utvrđenih iznosa tražbina na ploči Trgovačkog suda u Zagrebu, istaknuli su iz Agrokora.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić na marginama skupa “Prstenov poslovni forum” izjavila je kako je tijekom proteklih mjeseci poduzela znatne napore pridonoseći donošenju zakona o izvanrednoj upravi u Agrokoru, koji je prema njezinoj ocjeni pridonio stabilizaciji poslovanja i očuvanju radnih mjesta.

Ocijenila je kako je zakon o izvanrednoj upravi, zajedno s uspješnim provođenjem izvanredne uprave, stabilizirao poslovanje Agorkora, osigurao sposobnost sustava da funkcionira normalno tijekom sezone i na taj način stvorio temelje za uspješnu nagodbu koja će omogućiti, sigurna je Dalić, nastavak poslovanja poduzeća i grupacija unutar Agrokora.

Istaknula je da restrukturiranje Agrokora neće pasti na teret poreznih obveznika te da ovih dana očekuje završetak prve faze cjelokupnog postupka izvanredne uprave.