U 82. godini života svijet je napustio legendarni glumac Burt Reynolds

Legendardni glumac preminuo je u 82. godini života.

Slavni glumac Burt Reynolds preminuo je ovog četvrtka u poslijepodnevnim satima u 82. godini života od srčanog udara u bolnici na Floridi u krugu obitelji.

Točan uzrok smrti još uvijek nije poznat, no nagađa se, prema pisanju TMZ-a, kako je riječ o srčanom udaru te da mu, unatoč brzoj liječničkoj reakciji, nije bilo pomoći.

Poznato je da je posljednjih godina imao mnogobrojne zdravstvene probleme. Tako je 2013. godine već bio hospitaliziran sa simptomima gripe, a tri godine ranije navodno je dobio i bypass.

Nakon što je pušten iz bolnice, rekao je kako mu je dan prije liječnik, tijekom redovnog pregleda, rekao kako su mu arterije zakrčene te da mora hitno na operaciju. 2009. godine Burt Reynolds bio je i na rehabilitaciji zbog problema s ovisnošću.

Burt Reynolds 70-ih je proglašen seks simbolom, nakon što je 1972. godine pozirao nag za magazin Cosmo na tepihu od medvjeđe kože, zbog čega je kasnije žalio, a slavu je stekao u klasicima poput ‘Smokey i Bandit’, ‘Booge Nights’ i ‘The Cannonball Run’. Upravo za ulogu porno režisera Jacka Hornera u ‘Boogie Nights’, filmu iz 1997. godine, bio je nominiran za Oscara u kategoriji sporedne muške uloge, koji nije osvojio, ali je osvojio Zlatni globus.

Poznat je i njegov brak s Loni Anderson, koji je trajao od 1988. do 1993. godine, a njihov prekid bio je jedan od najružnijih u holivudskoj povijesti. Reynolds je svoju bivšu suprugu optužio da ga je varala, a ona njega da ju je fizički zlostavljao.

Iza Burta Reynoldsa ostao je njegov 30-godišnji sin Quinton Anderson Reynolds.