Tyson Fury snimio obradu legendarne pjesme, razlog će vas ganuti

Screenshot/Youtube

Boksač Tyson Fury objavit će svoj debitantski singl kako bi prikupio novac za humanitarnu udrugu za mentalno zdravlje muškaraca Talk Club.

Dvostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji obradio je klasik Neila Diamonda “Sweet Caroline”. Pjesma bi trebala biti objavljena 11. studenog uoči Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru, javlja BBC.

Pjesma je odabrana je zbog statusa koji ima kod obožavatelja na mnogim sportskim događajima u Velikoj Britaniji, a Fury je rekao da osjeća posebnu povezanost s njom. “Sweet Caroline je ploča koju sam oduvijek volio i uzbuđen sam što ću je snimiti i objaviti”, rekao je 34-godišnji britanski boksač koji je poznat i po tome što pjeva u ringu nakon svojih mečeva.

“Zahvaljujem ljudima iz Warner Musica što su mi dali priliku da ovo napravim, a koje je bolje vrijeme za izdavanje nego oko Svjetskog prvenstva”, rekao je.

Fury, koji će se boriti protiv Dereka Chisore u njihovom trećem ogledau u prosincu, rekao je da je ponosan što surađuje s Talk Clubom “koji radi tako nevjerojatan posao”. Kaže i kako će biti dodani bonus ako to pomogne Engleskoj na putu do Svjetskog prvenstva.

Fury je ranije otvoreno govorio o svojim problemima s mentalnim zdravljem, a sva zarada od singla, uključujući i njegovu, bit će donirana Talk Clubu. Ta dobrotvorna organizacija nudi podršku muškarcima organizirajući grupe za razgovor, sportske grupe i terapiju. Suosnivači Ben Akers i Gavin Thorpe upozoravaju kako je samoubojstvo najveći ubojica muškaraca mlađih od 50 godina u Velikoj Britaniji. “Tyson Fury je, za mnoge od tih muškaraca prvak u ringu i izvan njega. Muškarci vide sebe u Tysonu pa kada govori – ili pjeva – slušaju”, kažu.

“Bio sam vrlo glasan o svojoj borbi s mentalnim zdravljem, posebno nakon mog povratka. Naveliko se pisalo o mojim usponima i padovima pa sam dao sve od sebe da nastavim pričati o tome što je više moguće i pokušavam razbiti stigmu”, izjavio je Fury, piše N1.