Tužiteljstvo: Todorić se okoristio za preko milijardu kuna

N1

Žalbu na odluku suca istrage Zorana Luburića, koji je oslobodio istražnog pritvora četrnaestoricu osumnjičenih u akciji Agrokor a odredio ga Ivici Todoriću, podnijet će Tužiteljstvo.

Zagrebačka županijska državna odvjetnica Sani Ljubičić kazala je da Todorića i ostale sumnjiče za stjecanje nepripadne koristi od preko milijardu kuna, a najavila je da će “kada se ostvare uvjeti” zatražiti i blokadu imovine.

S obzirom da Ivica Todorić nije dostupan istražiteljima, Ljubičić je upitana je li, nakon što mu je večeras određen istražni pritvor, za njim raspisan tjeralica i smatra li se da je u bijegu.

“Tvrditi da je u bijegu mora se neodazvati pozivu”, kazala je.

Pojasnila je da se čeka zakonska osnova odnosno da sud napiše rješenje o odluci o istražnom pritvoru.

Na pitanje je li razočarana odlukom suca istrage, odgovorila je. “Niti jedna odluka suda me ne može iznenaditi, žalit ćemo se, bez svjedoka nema pravde, činjenica je da je sud zaključio da u ovom trenutku postoji bojazan da će Ivica Todorić utjecati na svjedoke, a za ostale je donio odluku takvu kakvu je donio.”

Ljubičić nije željela otkriti koliko je ljudi radilo na akciji Agrokor. “To je tajna”, kazala je ističući da su im financijska sredstva kojim raspolažu dostatna za rad.