Tugomir Majdak u Orahovici: ““Vlada RH nizom mjera i kvalitetnim upravljanjem javnim politikama, omogućava da lokalna samouprava dobije “više zraka” za lokalne projekte

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice upriličena su brojna događanja povodom 790. rođendana Grada Orahovice.

Proslava je počela dvodnevnom vikend sportskom manifestacijom “Orahovica bike weekend”, koju je Grad organizirao s timom iz organizacije Pannonian Challenge-a, Biciklistički klub Pannonian iz Osijeka, Weekend Warriorsi i BK Osijek 2010.

Na blagdan Našašća sv. Križa i Dana grada 3. svibnja, upriličena je tradicionalna budnica Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica nakon čega su izaslanstvo Grada i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predvođeno gradonačelnicom Ana-Marijom Petin, odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u centru grada.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Orahovice nazočili su brojni uzvanici, prijatelji grada Orahovice, počasni građani Stjepan Mesić i Vojo Lukić, saborski zastupnici Tomislav Žagar i Krešo Beljak, župan Virovitičko-Podravske županije Igor Andrović.

Gradonačelnica Ana Marija Petin je predstavila projekte u realizaciji te najavila nove i pohvalila suradnju sa županijom i ministarstvima.

Bila je to prigoda da se zaslužnim građanima uručene plakete i zahvalnice, u vidu Javnih priznanja grada Orahovice.

Kao izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića na svečanoj sjednici gradskog vijeća Orahovice nazočio je i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak koji je pozdravio sve nazočne čestitavši Dan Grada.

Tom prigodom istaknuo je kvalitetnu suradnju lokalne samouprave s državnom i županijskom vlasti i službama, kao u praksi Grada Orahovice, preduvjet je realizacije važnih projekata te razvoja i zapošljavanja na lokalnoj razini.

“Vlada RH nizom mjera i kvalitetnim upravljanjem javnim politikama, poglavito fiskalnom decentralizacijom omogućava da lokalna samouprava dobije “više zraka” za lokalne projekte te, omogućuje preduvjete za zadržavanje postojećih radnih mjesta, kao i otvaranje novih te lokalni razvoj”, kazao je Majdak.

Dodao je da Ministarstvo poljoprivrede provodi reformu poljoprivredne politike, a vrlo važan temelj iste su Zakon o poljoprivrednom zemljištu i Zakon o OPG-u, što prepoznaju i ostala ministarstva, a sve u službi poljoprivrednika.