Tugomir Majdak u Gudovcu o novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, o Zakonu o OPG-u te o modernizaciji poljoprivrede

U petak je u Gudovcu otvoren trodnevni 21. Proljetni međunarodni sajam s 500 izlagača iz Hrvatske i 10 iz stranih zemalja.

Ovogodišnji sajam povećan za 1200 četvornih metara izložbene površine, na kojoj su predstavljena najnovija dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji. Ukupna izložbena površina tako se povećala na 166 tisuća četvornih metara.

U sklopu sajma treću godinu zaredom održava se “Drvni svijet”, sajam opreme i strojeva za šumarstvo i obradu drveta. Kao i svake godine, organizirana su i brojna specijalizirana predavanja s aktualnim temama i stručnim predavačima.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak na sajmu u Gudovcu istaknuo je tom prigodom da je zadovoljstvo vidjeti mnoštvo poljoprivrednika i posjetitelja na tradicionalno najvećem hrvatskom sajmu poljoprivrede, poljoprivredne mehanizacije koji svake godine u proljeće i jesen nudi novosti u u agro-svijetu.

Novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, ali Zakon o OPG-u te modernizacija poljoprivrede teme su koje je predstavio poljoprivrednicima, medijima, načelnicima općina te dugogodišnjim kolegama iz poljoprivredne mehanizacije i opreme.