Tuđmanovi marginalizirani generali žele bolju Hrvatsku!

Izvor: Motus media

Ovih dana održana je “Koordinacija marginaliziranih generala Domovinskog rata” s ciljem očuvanja stečevine Domovinskog rata kroz iznalaženje mogućnosti političkog, javnog djelovanja i povratak u aktivno sudjelovanje, kojim bi osigurali edukaciju o vrijednostima Domovinskog rata.

Za generale je neprihvatljivo da danas na Hrvatskom vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman mladim kadetima Hrvatske Vojske, predavanje iz povijesti drži prof. Tvrtko Jakovina i Dean Jović, doznaje portal Mega media.

Generalima je neprihvatljiva izjava Kolinde Grabar Kitarović “marginalne skupine uvjerene su da brane nacionalne interese, a zapravo čine štetu Hrvatskoj” pa su konstatirali slijedeće:

“Danas 2018. godine, tri godine nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović obećala povratak generala u sustav Hrvatske Vojske, obećanje nije ispunila, iako smo je podržali u njenoj predsjedničkoj utrci”, zaključili su uz napomenu kako su na taj način postali kolateralna žrtva politike Predsjednice Grabar – Kitarović, Stipe Mesića i Ive Josipovića.

“Posebno se raspravljalo o nezakonitim procesuiranjima hrvatskih časnika od strane DORH-a, kojim je pakiranja provodio Mladen Bajić, po naputku Stjepana Mesića, Ive Josipovića i Vesne Pusić. Sudski postupak i zatvaranje generala Željka Sačića, koji je okončan oslobađajućom prvostupanjskom presudom uz naknadu, kao obeštećenje od 75.000 kuna, govori o stanju pravosuđa u Republici Hrvatskoj i odnosu prema najodlikovanijim časnicima MUP-a.

General Zdenko Lučić ukazao je na primjer kojim mu je Mladen Bajić pakirao sudski process, u kojem je presudu donijela sutkinja Općinskog suda Makarska, Suzana Alač, bez položenog pravosudnog ispita. U raspravi bilo je niz primjera marginaliziranja suradnika dr. Franje Tuđmana. General Markica Rebić, svojim izlaganjem pojasnio je, zašto su se događali takvi primjeri, kojima se diskreditiralo, marginaliziralo te klevetalo Tuđmana i njegove suradnike”, navodi Mega media.