M. Tuđman: “Konvencija jedan od glavnih razloga pada rejtinga HDZ-a”

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Danas je saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Tuđman komentirao ratifikaciju Istanbulske konvencije, koji je jedan od onih koji se od početka izjašnjavaju protiv ratifikacije.

“Mislim da bi to trebalo sagledati u širem kontekstu. Istanbulska konvencija je sastavljena, puštena u proces ratifikacije 2011., znači sedam godina je prošlo od toga. Od 47 zemalja članica Vijeća Europe, 29 ih je potpisalo, s time da jedno četiri, pet sa zadrškom.

To nije pitanje samo Hrvatske, nego i vrijednosnog sustava u Europi. To je daleko širi problem, to je dilema koja će pratiti svaku buduću Vladu bez obzira u kojem sastavu bila. Radi se o najtemeljitijem vrijednosnom sustavu Europske unije. Onaj dio kršćanstva koji je u temelju Europe nije ušao u preambulu EU i to je otvorilo prostor da se stalno preispituju te vrijednosti”, kazao je Tuđman.

Na pitanje podržava li današnji prosvjed u Splitu Tuđman je kazao da se prosvjedima ništa ne postiže.

“Imate paradoks, nakon godinu dana halabuke oko Agrokora kad se pokazalo da je to bio racionalan potez, umjesto da HDZ-u rejting raste zbog dobro odrađenog posla, rejting pada”, kazao je Tuđman.

Je li Plenkovićevo inzistiranje na ratifikaciji Istanbulske razlog pada rejtinga?

“Pa pretpostavljam da jest jedan od glavnih razloga”, kazao je Tuđman.