Tucaković: Požar kod šibenske Dubrave mogao bi se proglasiti lokaliziranim

Slavko Tucaković glavni vatrogasni zapovjednik

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izjavio je u nedjelju prije podne kako bi se požaru kod šibenske Dubrave možda mogao već proglasiti lokaliziranim, jer sada je, u odnosu na ono kako je bilo, sve pod nadzorom, a stanje na terenu je stabilno.

Tucaković je to izjavio za ŠibenikIN podsjetivši kako su nadljudskim naporima vatrogasaca, vojske i stanovništva, jednim velikim zajedničkim radom, došli do rezultata.
 Pohvalio je županijskoga vatrogasnog zapovjendika Darka Dukića koji je koordinirao ovu veliku akciju.
“Iako je stanje već bilo pod nadzorom, jaka kiša koja je pala jutros bila je prava ‘točka na i’, tako da smo obustavili pomoć iz unutrašnjosti jer nema potrebe za dodatnim snagama naših kolega”, rekao je Tucaković dodavši kako sada zapravo polako otpušta ljude i preustrojava snage na terenu.

Tucaković je jutros obišao teren s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem koji je također izrazio zadovoljstvo radom svih interventnih službi, ali i jedinica lokalne samouprave i stanovništva koji su također dali svoj doprinos u borbi s vatrenom stihijom koja plamti od subote poslijepodne, potpomognuta jakim vjetrom koji je često mijenjao smjer.

Uz gasitelje profesionalnih i dobrovoljnih postrojbi iz cijele Šibensko-kninske županije, na požarištu su i vatrogasci iz Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije te pripadnici Državnih interventnih postrojbi iz Splita, Zadra i Šibenika, uz pedesetak vojnika.
Trenutno je na tereno između 170 i 180 gasitelja.

Tijekom noći bila su ozlijeđena četiri vatrogasca, jedan iz Splita a ostali iz Šibensko-kninske županije.
 Riječ je ozljedama koljena, ruke, opekotinama lica i udisanju dima, ali nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Hina/D.Prša