Tsunami mržnje prema Hrvatskoj i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović!

Piše:
Kazimir Mikašek-Kazo

Valjda su konačno svima u Hrvatskoj, s lijeve i s desne,  koji organski ne podnose, mrze, omalovažavaju ili seksistički vrijeđaju Kolindu Grabar Kitarović i njenu obitelj, velikosrpski mrzitelji svega hrvatskog Vulin, Dačić i Vučić začepili usta svojom najnovijom kanonadom mržnje. Jer ne bili bilo logično misliti da mrziteljski napadi na predsjednicu s Istoka znače jedino to da je ona dobra hrvatska predsjednica?

 Ili se ipak varam? Jer dobar dio tog tsunamija mržnje, trolanja i spinova potekao je upravo iz hrvatske kuhinje iz pera i usta onih koje hrvatska javnost percipira najvećim domoljubima. Naime, kultni voditelj kultne emisije „Bujica“, Velimir Bujanac, vjerojatno uz blagoslov svog šefa „Zoro osvetnika“, Mate Radeljića, prvi je na svom FB profilu upoznao hrvatsku, ali i srpsku javnost da je hrvatska predsjednica na proslavi najveće hrvatske povijesne pobjede, na Kninskoj tvrđavi bila pijana.

Ta vijest poprimila je neviđene razmjere, pa su neki Škorini suverenisti čak tvrdili da su predsjednicu pijanu s Kninske tvrđave nosili njeni savjetnici. Nitko nikada Predsjednicu nije optužio da pije, to se čak nije sjetio ni predsjednik Josipović, a danas, eto u vrijeme predizborne kampanje domoljubi su joj iskopali taj smrtni grijeh!? Kao posljedica te Bujančeve sramotne izjave o predsjedničinom pijanstvu već danima se na ekranima TV kuća u Hrvatskoj vrti slika kako predsjednica iz sveg glasa pjeva? Ali što pjeva nitko ni zuc? Predsjednica je sa svojim generalima i suradnicima na Kninskoj pobjedničkoj tvrđavi pjevala  najljepšu hrvatsku ariju iz Zajčeve opere Nikola Šubić Zrinski, „U boj u boj“! I predsjednica i Zajc i planetarno poznata hrvatska arija „U boj u boj“, i opera „Nikola Šubić Zrinski“, time su na mrziteljsko-propagandistički  način, mizerno već danima izvrgnuti nevjerojatnom ruglu. Bez ikakve sumnje, to je posljedica prve Bujančeve objave o navodnom predsjedničinom pijanstvu. Nije li domoljub Bujanac mogao malo pričekati da predsjednicu napadne mentalnokomunistička bulumenta pa da onda odluči hoće li predsjednicu braniti ili napadati? Naravno, nije mogao pričekati, jer da je pričekao, morao bi se on priključiti ili ne priključiti veleizdajnicima, što bi ipak i za njega bilo štetno i suspektno! Ovako su se veleizdajnici prištekali na njega dok on glumi nevinašce i poštenjačinu, jer prvi je javnost obavijestio o navodnim predsjedničinim suspekcijama!? Uostalom svima je kristalno jasno da je vjerojatno plaćen za tu vrstu trolerskog agitpropa?

Netko će kazati kriva je predsjednica jer je pjevala! Netko će kazati ona je svojim ponašanjem izazvala tu spiralu podsmjeha i mržnje i sve će ostati na tome? Ma gdje to piše da predsjednica ne smije zapjevati sa svojim generalima slaveći najveću hrvatsku pobjedu? U kojem to Ustavu ili protokolarnoj bilježnici  piše da predsjednica ne smije emocionalno iskazivati svoje domoljublje i Hrvatstvo, gdje to piše da konačno ne smije popiti i čašu vina sa svojim generalima u čast najvećem povijesnom danu Hrvatske? Je li se netko uopće upitao što je tu večer pio ministar Božinović, ili možda premijer Andrej Plenković, ili bilo tko drugi?  Samo zlonamjerni mrzitelji su to zamjerili isključivo Kolindi Grabar Kitarović, zamjerili su joj samo oni koji rušeći Kolindu Grabar Kitarović, prostiru crveni tepih Zoranu Milanoviću na put prema Pantovčaku!

Kao po nekoj dirigiranoj digitalnoj slagalici na tu cijelu papazjaniju se naslonio etički veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa Milorad Pupovac, veliki borac protiv NDH-azijske utvare. Pupovac je etički veleizdajnik zato, jer ga je HNES osudilo za etničku veleizdaju na javnoj sjednici! Pupavac, iz pozicije saborskog zastupnika u Hrvatskom državnom saboru, iz pozicije člana Plenkovićeve vladajuće većine, mrtav hladan, patetično ozbiljan, uvrijeđen i iznenađen, ni pet ni šest, optužio je Hrvatsku da je slijednica NDH, da je fašistička država, zbog toga što su se eto potukli tamo neki elementi navijačkih skupina proglašavajući to apriori mržnjom prema srpskom narodu!? Veliki borac protiv mržnje, bez ikakvog pardona sije mržnju prema vlastitoj domovini u kojoj živi, radi, prima ogromnu plaću iz džepova poštenih Hrvatica i Hrvata i još je za tu mržnju njegovo SNV-e godišnje nagrađeno s preko 3 milijuna kuna. Pa onda „Srpske novosti u srcu Hrvatske pišu naslove „Lijepa naša lijepo gori“ ili preimenuje hrvatsku himnu u „Lijepa naša haubica“! A Pupavac vlada i smije nam se u brk!?

Pa nas Hrvate doista treba ubiti, jer šutke promatramo tu eklatantnu veleizdaju! Ako nas ne ubiju, jer shvaćaju da zato nema potrebe, to će biti znak da smo već sami napravili grupno, etičko i moralno samoubojstvo i nitko nas dodatno ne treba ubijati! Desetljećima i stoljećima smo sanjali i doslovno krvarili za Hrvatsku, a danas malo pomalo to lakonski prolijevamo kao tek svježe izmuženo mlijeko i ponašamo se poput ritajuće lude krave.

I eto, ukazala nam se konačno naša draga predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nakon mnoštva prozivki, da kao posljednja komentira za HRT velikohrvatsko nasilje nad malosrpskom ugroženom nejači. Ni Ona se nije usudila onako Starčevićanski nazvati stvari pravim imenom, pa notornog Pupavca proglasiti etičkim veleizdajnikom. Ipak, po prvi puta je državnički u hrvatski javni diskurs donijela sintagme o velikosrpskom totalitarizmu i srpskom fašizmu što je odjeknulo u „vascelom regijonu“! I svakako kazala je bolnu istinu, jer što je drugo genocidno etičko čišćenje Hrvata sa hrvatskih prostora ako nije dominantni velikosrpski totalitarizam, što je drugo poznata inačica „Serbia ist judenfrei“ iz fašističkog razdoblja Nedićeve Srbije, ako ne čistokrvni fašizam koji svoje antisemitske korijene vuče još od Ilije Garašanina i pravoslavnih srpskih patrijarha? Što su drugo brojni srbijanski koncentracijski logori tijekom Drugog svjetskog rata, što su srbijanski koncentracijski logori na tlu Srbije tijekom Domovinskog rata, ako ne čistokrvni velikosrpski fašizam!? Predsjednica je još kazala da srpski tenkovi više nikada neće u hrvatski Vukovar, aludirajući valjda na vukovarski tenk izložen pred Zvezdinom Marakanom. I lupila je šakom o stol! E sad, to šakom o stol možda i nije primjereno državničkoj komunikaciji, ali za one koji imaju samo oči, a ne žele čuti što je predsjednica htjela kazati lupanje šakom o stol je postalo najveća sprdnja. I opet, zbog benignog lupanja šakom o stol ujedinili su se protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i desni i lijevi, i komunisti i velikosrpski fašisti pa se u svojevrsnom novokomponiranom „Kozaračkom kolu“ isprdavaju i s Njom i s hrvatskom institucijom na Pantovčaku ne bili potpuno obezvrijedili njezin državnički intervju za HRT. Danas sam doznao da predsjednički kandidat Miroslav Škoro, koji je sa svojim falš upitnim pjevanjem postigao planetarnu popularnost,  a to je opet moguće samo u maloj Hrvatskoj zemlji velikih apsurda, doista nema sluha, jer nije čuo što je predsjednica rekla, nego je valjda zaslijepljen svojom egomanijskom Bujančevštinom vidio samo Njeno lupanje po „namještaju“. Iz Varaždina, sa „Špancirfesta“, Škoro je podrugljivo, onako Pervanovski, poručio svojim obožavateljima, hrvatskim suverenističkim domoljubima, da će on biti bolji  predsjednik, jer on neće lupati po „namještaju“ i tu je po prvi puta bio apsolutno u pravu. Čini mi se, osobito neće lupati po namještaju na Pantovčaku, jer Pantovčak će uz podršku gospode Bujanca i Radeljića vidjeti tek na razglednicama. A naša draga predsjednica Kolinda Grabar Kitarović može biti spokojna, čiste savijesti osobito prema onoj većini koja želi i vidjeti, čuti i razumjeti. A konačno dobronamjernicima nije nikada bio  problem kršćanski oprostiti neke nebitne detalje iz Njenih istupa?

Poanta je u tome, što je veći tsunami mržnje prema Njoj i prema Hrvatskoj, lakše će verificirati elegantniju i uvjerljiviju  potvrdu svog drugog mandata. Pa onda mrzitelji što se čeka, dobrodošli ste da u zajedništvu sa četnicima Vulinom, Dačićem i Vučićem krenete već jučer sa novim setom trolanja i mržnje prema predsjednici Kolindi Grabar Kitarović!? Već danas ćemo u kultnoj Bujici biti svjedoci kako će Škoro i Bujanac iznijeti nove i stare „neoborive“ dokaze da Kolinda Grabar Kitarović ne valja. Ne bi me začudilo da u tu emisiju Bujanac ponovo pozove četnika Vojislava Šešelja da ovaj put „pomogne“ Škori na putu prema Pantovčaku?