Trump posjetio Houston i posluživao hranu tijekom žrtvama uragana Harveya

foto: Twitter

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je posjetio prihvatni centar u Houstonu gdje se susreo sa žrtvama uragana Harvey, katastrofalne oluje koja je uzrokovala teške poplave u Texasu i priuštila američkom čelniku najveću unutarnju krizu otkad je stupio na tu dužnost.

Drugi ovotjedni posjet predsjednika i prve dame pogođenom području prilika je da pokaže toplu i empatičnu stranu žrtvama najgore oluje koja je pogodila Texas u posljednjih 50 godina. Neki su ga kritizirali što tijekom zadnjeg posjeta u utorak nije posjetio zonu katastrofe niti razgovarao sa žrtvama, no on je istaknuo kako nije htio smetati operacijama spašavanja.

Predsjednik se na NRG Stadionu, najvećem improviziranom prihvatnom centru u gradu, susreo s ljudima koji su zbog poplava morali napustiti svoje domove. U jednom trenutku je podignuo dječaka i poljubio ga u obraz, a kasnije je sjeo pored drugog i igrao se s igračkama. Neki od evakuiranih fotografirali su se s predsjedničkim parom.

Trump će nakon susreta sa žrtvama poplave i volonterima koji su im pomagali u Houstonu otputovati na Lake Charles u Louisiani, područje kojeg je oluja pogodila kasnije u tjednu, objavila je Bijela kuća.