Trump: Ne trebam teretanu, kad šutnem loptu, ona daleko odleti

EPA/CHIP SOMODEVILLA

Američki predsjednik Donald Trump kaže da njemu, unatoč liječničkim savjetima teretana ne treba i da “vježba više nego što ljudi misle”, hodajući po kompleksu Bijele kuće i igrajući golf.

“Vježbam. Mislim, hodam, radim ovo, ono, trčim od zgrade do zgrade…”, rekao je Trump za Reuters, dan nakon što je liječnik Bijele kuće Ronny Jackson izjavio da je predsjednik općenito odlična zdravstvenog stanja, no da mora smršavjeti, poboljšati prehranu i češće raditi tjelovježbu.

“Mnogi idu u teretanu, vježbaju ondje po dva sata… Viđao sam ja takve ljude… a onda im, kad napune 55 godina, zatrebaju nova koljena, novi kukovi, pa poslije moraju voditi računa o tomu. Ja takvih problema nemam”, rekao je Tramp u intervjuu za Reuters koji je dao u Ovalnom uredu.

No kaže da je spreman na promjenu načina prehrane, uvođenjem manjih porcija hrane i manje masnih obroka.

Za razliku od svojih prethodnika, Baracka Obame i Georgea W. Busha koji su svakodnevno vježbali, Trump nema tu naviku. Tvrdi da vježba igrajući golf, premda se po terenu tada vozi u golf vozilu. Objasnio je da bi ga hodanje dulje zadržalo na terenu, a on “ne želi tratiti vrijeme”.

“Većina ovdje prisutnih mogla bi izgubiti koji kilogram”, kazao je, odmjerivši prethodno Reutersove novinare i procijenivši da “prilično dobro izgledaju”.

Kazao je da je ranije više puta bio na uspješnim dijetama, no da je fizički snažan, kao primjer navodeći da “kad šutne loptu, ona daleko odleti”. (Hina)