Trump naredio zabranu svih putovanja iz Europe za Sjedinjene Države

Foto: Hina

U obraćanju naciji u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu američki predsjednik Donald Trump  objavio je da zbog situacije s koronavirusom odmah uvodi zabranu svih putovanja iz Europe u SAD na sljedećih 30 dana.

Europska unija nije provela iste mjere predostrožnosti koje smo poduzeli mi u SAD-u, pa imamo niz žarišta koronavirusa u Americi. Zbog toga sam odlučio povući nekoliko teških, ali nužnih poteza. U cilju spriječavanja ili pojave novih slučajeva zaraze, suspendirat ćemo sva putovanja sljedećih 30 dana iz cijele Europe. Odluka će na snagu stupiti u petak u ponoć, a podložna je promjenama ovisno o promjeni uvjeta. Iznimke će biti samo za američke državljane koji će morati proći kroz odgovarajući “screening” po dolasku na američko tlo, kazao je Donald Trump.

Kazao je i da su stručnjaci iz dana u dan sve bliže pronalasku cjepiva.

Dodao je da su u kritičnom trenutku bitke s koronavirusom te da neće oklijevati u donošenju odluka koje spašavaju živote Amerikanaca, uvijek ću dobrobit SAD-a stavljati na prvo mjesto, opravdavajući time odluku o zabrani putovanja iz Europe.