Trump nakon sjevernokorejskog lansiranja rakete: Sve opcije su na stolu

Foto: Gage Skidmore

Nakon što je Sjeverna Koreja u ponedjeljak kasno navečer ispalila raketu koja je preletjela preko teritorija sjevernog Japana reagirao je i američki predsjednik Donald Trump.

‘Svijet je glasno i jasno primio posljednju sjevernokorejsku poruku. Ovaj režim je signalizirao prijezir spram svojih susjeda, ali i svih članica Ujedinjenih naroda’, kazao je američki predsjednik Donald Trump. Prvi čovjek Bijele kuće pritom je nadodao kako prijetnje i destabilizirajuće akcije dodatno izoliraju Pjongjang u regiji, ali i čitavom svijetu.

‘Sve opcije su na stolu’, zaključio je šef Bijele kuće.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja lansirala je raketu oko šest sati jutros po japanskom vremenu, a preletjela je preko otoka Hokaido te pala u more oko 1180 kilometara istočno od Cape Erima 14 minuta nakon lansiranja. U međuvremenu se oglasila i Moskva naglasivši da je izuzetno zabrinuta zbog situacije u Sjevernoj Koreji te upozorivši na ‘tendenciju eskalacije’. ‘Vidimo tendenciju koja vodi eskalaciji i izuzetno smo zabrinuti zbog općeg razvoja situacije’, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, piše tportal.