Trump De Nira nazvao osobom s niskim IQ-om

Foto: Hina

Američki predsjednik Donald Trump uzvratio je na prostački napad Oscarom nagrađenog glumca Roberta De Nira te ga nazvao “osobom s vrlo niskim kvocijentom inteligencije”, prenosi u srijedu Reuters.

De Niro je tijekom ceremonije dodjele nagrade Tony, na pozornici njujorškog Radio City Music Halla, najavljujući glazbenika Brucea Springsteena iznenada uzviknuo: “Reći ću samo jednu stvar. J***š Trumpa!”. Svečanost se prenosila u živo, a nagrade Tony daju se za najbolje predstave na Broadwayu i prošle ih je godine gledalo šest milijuna ljudi.

Dva dana nakon De Nirova ispada, Trump je kazao da je vidio taj isječak i da “istinski vjeruje da je glumac možda bunovan jer pati od ozljede mozga”.

“Robert De Niro, osoba s vrlo niskim kvocijentom inteligencije, primio je u filmovima previše udaraca u glavu od pravih boksača. Gledao sam ga sinoć i istinski vjerujem da je možda bunovan i glavinjav zbog ozljede mozga”, napisao je Trump na Twitteru.

“Pretpostavljam da ne shvaća da je stanje ekonomija bolje nego ikada, zaposlenost je rekordno visoka, a mnoge kompanije se vraćaju u zemlju. Probudi se Teturavi”!, dopisao je Trump.

Proslavljeni holivudski glumac, De Niro je dobio Oscara za ulogu američkog boksača Jakea LaMotte u filmu “Pobješnjeli bik” iz 1980. U boksački ring se vratio 2013. u filmu “Grudge Match”, a 2016. u filmu “Hands of Stone” je glumio boksačkog trenera. (H)