Trump će odgovoriti na očekivanja Kim Jong-una nakon denuklearizacije

EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Donald Trump će odgovoriti na očekivanja sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una ako ovaj ispuni svoja obećanja o denuklearizaciji, rekao je u nedjelju južnokorejski predsjednik Moon Jae-in nakon razgovora održanih na rubu summita G20 u Buenos Airesu.

U trenutku kada diplomati nastoje organizirati drugi susret Trumpa i Kima, južnokorejski predsjednik Moon Jae-in je prenio novinarima poruku koju je američki predsjednik preko njega uputio sjevernokorejskom čelniku.

“Poruka je da predsjednik Trump ima veoma dobro mišljenje o predsjedniku Kimu i da ga voli. Želi da predsjednik Kim provede u djelo preostali dio njihova dogovora i onda će učiniti što predsjednik Kim želi”, rekao je Moon za novinsku agenciju Yonhap dok je putovao na Novi Zeland.

Trump je na summitu G20 koji se u subotu završio u Buenos Airesu razgovarao s južnokorejskim predsjednikom Moonom i s kineskim Xi Jinpingom, kojega je zemlja saveznica Sjeverne Koreje.

Američki predsjednik je u subotu potvrdio da se nada da će se početkom 2019. drugi put sastati s Kim Jong-unom nakon njihova povijesnog susreta na vrhu u Singapuru u lipnju. (H)