Tromblon: Dovest ću i čamce s Dunava ako treba

Izvor: HRT

Branitelj Petar Janjić Tromblon Vladi je dao ultimatum od tri dana, da Hrvatska zaštiti svoje more i ribare u Savudrijskoj vali.

Janjić je za N1 otkrio što će se dogoditi ako Vlada ne uspije ostvariti što od nje traži.

“Onda ćemo mi doći sa sto brodica. Ja sam u stanju dovesti 100 čamaca s Dunava, Save i Drave, pa ćemo mi tamo ploviti i volio bih vidjeti tko će nas zaustaviti, tko će nas tamo kazniti. Pa ćemo vidjeti koji će slovenski brod prijeći u hrvatske vode”, rekao je Janjić za N1.

Rekao je da ne želi konflikt, nego ubrzavanje stvari te da mu se već javilo više od 40 vlasnika brodova, koji su spremni krenuti za Savudriju.

Podsjetimo, ratni veteran Petar Janjić Tromblon uputio je pismo premijeru Andreju Plenkoviću zbog eskalacije spora sa Slovenijom u Savudrijskoj vali.

Janjićevo pismo objavljeno je u srijedu navečer, a u njemu se premijeru Plenkoviću postavlja ultimatum koji glasi: Imaš 72 sata za riješiti problem sa Slovenijom ili ćemo to napraviti mi.

Tromblon prijeti da će, ako Plenković u roku od 72 sata ne riješi problem sa Slovenijom, organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će “zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode”, prenosi Index.