Trojica karlovačkih policajaca udaljena iz službe

Trojica karlovačkih policajaca udaljena su iz službe i protiv njih je pokrenut postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, potvrdili su u petak Hini iz Policijske uprave karlovačke.

Neslužbeno se doznaje da su među suspendiranima i načelnik karlovačke policijske postaje te njegov pomoćnik.

Postupak se protiv sve trojice pokreće “zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti” pri čemu se dvojica sumnjiče u počinjenje “zlouporabe položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenje ovlasti u službi”, a treći zbog sumnje u “nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije”, stoji u odgovoru Hini.

Istim se odgovorom potvrđuje da za navedeni slučaj policijski službenici Uprave kriminalističke policije surađuju s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u provođenju kriminalističkog istraživanja te da se “zbog tajnosti izvida sada ne mogu iznositi pojedinosti o slučaju”.

PU je odbila potvrditi neslužbene informacije da su u konkretnom slučaju načelnik policijske postaje Karlovac i njegov pomoćnik za kriminalističku policiju pokušali zataškati obiteljsko nasilje sebi podređenog kriminalističkog inspektora.

U ime udruge “Ženska grupa Karlovac Korak” predsjednica Mirjana Duduković rekla je da o konkretnom slučaju nema saznanja, jer da im se eventualna žrtva nasilja nije javila za pomoć, a ni policija ih o tome nije izvijestila. Da su imali saznanja javili bi se konkretnoj osobi, rekla je Duduković i potvrdila da su u svom Skloništu za žene i djecu žrtve nasilja do sada imali nekoliko supruga policajaca koje su bile zlostavljane od njih.

“Nas policija i inače o nasilju u obitelji obavještava samo u slučajevima kada žrtva treba uslugu našeg skloništa. Drugo nisu ni dužni, ali mi smatramo da bi mogli, jer se zna da mi pružamo i pravnu pomoć, psihološku i odvjetničko zastupanje na sudu, a ne samo uslugu skloništa za žene i djecu žrtve nasilja”, rekla je Duduković.