Troje oboljelih na području SMŽ, smješteni u bolnici u Sisku

Portal Nacionalno posjetio je jutros Sisačko-moslavačku županiju. Prema podacima koje smo dobili od tamošnjeg Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, kod tri pacijenta laboratorijskim pretragama potvrđen je korona virus.

U Općoj bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku smještena su  četiri pacijenta. Trojici je potvrđena zaraza, dok se za četvrtog još čekaju rezultati.

Načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ, Roman Rosavec, potvrdio je da je povećan i broj osoba pod zdravstvenim nadzorom, samoizolacijom kod kuće u trajanju od 14 dana.

Policijska uprava sisačko-moslavačka tijekom vikenda zaprimila je 10 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Četiri prijave pokazale su se točnim, o čemu je izviješten državni inspektorat.

Policija poziva građane da se pridržavaju mjera samoizolacije i uputa koje su dobili radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja cjelokupne zajednice.

Sumnje u kršenja mjera građani mogu prijaviti pozivom na broj 112 ili 192.

Stožer je donio više Odluka, između ostalih i „Odluku  o privremenom zatvaranju odmorišta Novska jug, za sva vozila osim za teretna vozila u tranzitu“.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje.