Trier: četvero mrtvih, vozač automobila bio alkoholiziran i psihički bolesnik

Broj mrtvih u naletu vozila u njemačkom Trieru u utorak poslijepodne popeo se na četiri a počinitelj se nalazio pod utjecajem alkohola i nedavno je liječen zbog psihičkog oboljenja, priopćeno je u Trieru u utorak navečer.

“Mi nažalost govorimo o četvero mrtvih i 15 ozlijeđenih od čega četvero teško”, rekao je ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Porajnje Falačke Roger Lewentz na izvanrednoj konferenciji za tisak.

Mediji su prije toga izvijestili da se među poginulima nalazi i jedno dijete.

Lewentz je objasnio da je vozač svjesno htio ubiti što više osoba jer se pokazalo da je vozio krivudavom linijom.

Vozač automobila je odmah nakon djela uhićen te se nalazi na ispitivanju a protiv njega se vodi istraga zbog četverostrukog ubojstva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

“Nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom”, rekao je državni odvjetnik.

Radi se o 51-godišnjem njemačkom državljaninu njemačkog porijekla koji je rođen u Trieru.

Prema riječima državnog odvjetnika Petera Fritzena postoje naznake da je kod vozača nedavno utvrđeno psihičko oboljenje a u trenutku počinjena kaznenog djela je bio u alkoholiziranom stanju.

“Kod vozača automobila je izmjereno 1,4 promila”, rekao je državni odvjetnik.

Automobil, terensko vozilo marke Land Rover, kojim je upravljao počinitelj nije bio u njegovom vlasništvu nego mu ga je, kako je objasnila policija, jedna druga osoba stavila na raspolaganje.

Prema saznanjima policije, posljednjih nekoliko dana muškarac je proveo u svom automobilu a nije imao ni prijavljenu adresu.

Wolfram Leibe, gradonačelnik Triera, koji se nalazi na tromeđi Francuske, Luksemburga i Njemačke, zahvalio se klinikama u susjednim zemljama na pomoći koju su ponudile odmah nakon vijesti o tragediji.