Tri četvrtine radnika Amazona boji se ići na toalet? A kakvo je stanje od nas ?

Jeff Bezos lani je smijenio Billa Gatesa na mjestu najbogatijeg čovjeka na svijetu, a bogatstvo mu se procjenjuje na 120 milijardi dolara. Osnivač Amazona ima mnogo razloga da bude zadovoljan, no što je s onima koji rade za njega?

Novinar James Bloodworth, koji se zaposlio u Amazonovom skladištu u Staffordshireu kako bi istraživao za svoju knjigu o loše plaćenim poslovima u Velikoj Britaniji, otkrio je da neki radnici na posao nose boce u koje obavljaju malu nuždu kako ih šefovi ne bi kaznili zbog ‘zabušavanja’, a kazne dobivaju i zbog bolovanja, bez obzira na uzrok, prenosi 100posto.

U skladištu je, prije svega, premalo toaleta. „Radio sam na najvišem katu i od najbližeg toaleta sam se trebao spustiti četiri etaže po pokretnim stepenicama. Ljudi su mokrili u boce jer su se bojali da će ih kazniti zbog ‘praznog hoda’ i da će izgubiti posao jer su otišli u toalet“, rekao je Bloodworth za The Sun.

Istraživanje je pokazalo kako se čak tri četvrtine radnika u Amazonovim skladištima boje ići na toalet tijekom radnog vremena, što zaista ne čudi ako moraju zapakirati dva proizvoda u minuti. Pet minuta koje potroše na odlazak u toalet pretvara se u gubitak koji je praktički nemoguće nadoknaditi.

Amazonova zaposlenica ispričala je kako su u toj tvrtki i bolovanja veliki problem, te da je dobila opomenu kad joj je pozlilo dok je bila trudna, javlja Business Insider.

Druga zaposlenica opisala je jedno svoje iskustvo s bolovanjem u Amazonu.

„Tog dana došla sam na posao iako sam se osjećala užasno. Nakon dva sata jednostavno više nisam mogla i rekla sam svom nadređenom da sam bolesna. Imala sam gadnu želučanu virozu praćenu proljevom i povraćanjem i liječnik mi je napisao bolovanje, no svejedno sam dobila opomenu na poslu“, rekla je.

Iz Amazona su poručili kako se oni trude osigurati „sigurno i pozitivno radno okuženje“ za tisuće svojih zaposlenika, a da informacije koje su iznesene u Organiseovom istraživanju ne smatraju vjernim prikazom uvjeta u tvrtki jer nisu dobili dokaz da ispitanici zaista rade u Amazonu, prenosi 100posto.